inthecornerr

Cum să fi manager

Posted on: 10 mai 2014

Din ciclul, ce ar fi dacă vă voi vorbi despre ce înseamnă să fi manager .

Dacă  îţi doreşti să fii un manager de succes, va trebui sa înveţi că o dată cu funcţia vin şi responsabilitătiile, de asemenea va trebui să înveţi să împarţi responsabiilităţiil către persoanele capabile să le îndeplinească astfel încât la nivel de echipa rezultatele să fie optime.

Pentru a fi un bun manager nu trebuie să te temi  de propria putere, atunci dacă se întamplă asta îţi  va fi foarte dificil să împarţi responsabilităţile în mod eficient în cadrul departamentului al cărui şef esti.

Deoarece am vorbit de ţinută chiar şi cei care vor un rol de manager ar trebui să fie cât mai eleganţi, adică tot timpul la costum, pentru că aparenţele contează într-o lume a hienelor care te sfăşie din priviri.

Talentul nu te ajuta, dacă nu munceşti mai mult decât restul
Pentru a deveni el mai bun ţine cont de două elemente foarte importante:

-caută şi  găseşte  un mentor care să-ţi spună adevărulă în faţă despre lipsurile tale
– învaţă să munceşti şi pe gratis daca acel lucru este jobul pe care-l vrei

Nu te baza pe faptul că angajaţii tăi iti vor citi limbalul nonverbal şi vor intelege perfect care sunt aşteptările şi cerinţele tale, asigurăte că indicaţiile t ale au fost înţelese de toată lumea, de ficare dată încercă să primeşti un feedback.
Cea mai sigură şi eficientă metodă pe care poţi să  o aplici atfel încât lucrurile să decurgă foarte bine este comunicarea deschisă cu întreaga echipa, dar şi comunicarea individual cu fiecare angajat.

Unii manageri au obiceiul să îi lase pe angajaţii mai puţin buni să se chinuie ani de zile în cadrul companiei însă acest aspect nu este benefic nici pentru tine nici pentru companie aşa că tu a şef trebuie să explici ce se face greşit şi dacă inevitabil va veni vremea concedierii să fii capabil să iei o astfel de decizie,

Mai mult decât atât, în momentul în care laşi oamenii să plece,  trebuie să te  gândeşti că îţi creezi singur ocazia de a recruta angajaţii cu potenţial care pot fi un  câştig pentru echipa ta.

Ca manager vei fi nevoit să iei şi decizi care nu îţi plac, important este cum vei reactiona în astfel de situaţii mai ales că de tine şi depind nişte oameni.

 

Lasă un comentariu