inthecornerr

Despre leadership

Posted on: 9 mai 2014

 

yaymicro.com

yaymicro.com

În ultimii ani, întâlnim un focus din ce în ce mai mare asupra leadership-ului. Training-urile despre metode și tehnici leadership, articole, biografiile marilor lideri ai lumii, toate par să fie aici pentru a ne ajuta să scoatem la iveală liderul din noi.  Dar oare toţi avem ce ne trebuie să fim lideri?

Leadershipul de succes înseamnă crearea unor strategii care să influenţeze pozitiv un grup astfel încît să producă rezultatele dorite de tine. Un lider adevărat trebuie să aibă claritate în mesaje, în timp ce trebuie să-i respecte pe cei din jurul tău şi să-şi asume responsabilităţile pentru faptele sale şi ale celor din jurul său. Însă niciun lider însă nu-i va putea conduce pe oameni către împlinirea potențialului lor maxim, dacă nu lucrează mai întâi cu sine însuși. Pentru a fi liderul de care oamenii au nevoie trebuie mai întai să te accezi pe dezvoltarea personală. Absenţa leadership- ului se face imediat remarcată, aşa că, atunci când cineva cere respect, strigând din răsputeri că este lider, este clar că duce lipsă de cele mai elementare noţiuni despre leadership.

Ca să fi un bun lider trebuie să şti că Leadership-ul înseamnă să îți deplasezi atenția de la propria persoană și să începi să observi ce probleme, dorințe, nevoi au cei din jur și, astfel, să poți să construiești începând de la potențialul fiecărei persoane

Zilnic suntem bombardaţi cu informaţii de toate felurile, de la poveşti senzaţionale despre staruri discutabile până la sfaturi despre ce ar trebui să facem să fim mai eficienţi în carieră şi mai fericiţi în viaţa de zi cu zi. Toţi ce pricep la la dat sfaturi.

Leadership-ul înseamnă să poți conduce oamenii și să îi poți inspira să te urmeze, înseamnă pasiune dar şi integritate. Un  bun lider rămâne fidel ideilor pe care le exprimă şi constant în acţiuni astfel încăt oamenii să nu se îndoiească de el.

Liderii cu adevărat capabili îşi dau seama că nu trebuie să acţioneze izolat, ci doar având susţinerea comunităţii în care trăiesc.

 

Lasă un comentariu