inthecornerr

De ce să lucrezi în domeniul IT

Posted on: 7 mai 2014

Domeniul IT este unul din care poţi face cei mai mulţi bani dar pentru a ajunge să lucrezi în acest domeniu trebuie să ai imaginaţie bogată, o minte ageră şi să nu te opreşti niciodată din învăţat.

Dacă te-ai hotărăt că acest job este pentru tine atunci trebuie să îţi alegi un domeniu în care să lucrezi cum ar fi : Machetare HTML, CSS, Flash, JavaScript, Administrare Linux, Webdesign, PHP – programare web avansata, Grafica publicitara (Photoshop, CorelDraw) tehnică fotografica – prelucrare etc. O veste bună este că toate aceste domenii pot fi învaţate chiar dacă nu ai studii de specialitate atâta timp cât îţi place.

După retail, domeniul IT&C oferă în momentul de faţă cele mai multe posturi disponibile, cu menţiunea că salariile sunt semnificativ mai ridicate, pe baza unui grad înalt de calificare, dar şi a potenţialului de dezvoltare de care se bucură.

Un motiv în plus să alegi domeniul IT pe lăngă salarii ar fi şi faptul ca spre deosebire de sistemul bancar, domeniul dezvoltării de software şi solutiilor IT nu a fost prea grav afectat de criză, companiile din România nefiind nevoite să apeleze la concedieri masive sau reducerea salariilor.

Cele mai mari companii de IT către are te poţi orienta sunt: Oracle, Siveco, Microsoft, Bitdefender sau Totalsoft, HP dar pentru început poţi alege o companie mai mică pentru a căpăta experienţă.

Domeniul IT nu mai este de mult apanajul bărbaților, aşa că nimic nu te poate opri să îţi iei jobul pe care ţi-l doreşti. S-a demonstrat că diversitatea crește șansele de reușită ale business-ului, iar companiile încep să vadă din ce în ce mai clar beneficiile oferite de o echipă cât mai eterogenă.

 

Lasă un comentariu